Financial Lease Jaro Automotive

Financial lease is een leasevorm waarbij je direct economisch eigenaar van het voertuig wordt. De leasemaatschappij fungeert bij financial lease als kredietverstrekker. Daarbij dient het voertuig als onderpand. Je kunt direct over het voertuig beschikken, maar bent gedurende de gehele periode van de leaseovereenkomst ook verantwoordelijk voor de kosten van gebruik, wegenbelasting, verzekering en onderhoud, alsmede het economisch risico. 

Wat is financial lease

Wanneer je als ondernemer of ZZP-er niet direct het aankoopbedrag van een voertuig, zoals een personenauto of bedrijfswagen, kunt of wilt betalen, dan kun je in plaats van een geldlening ook kiezen voor huren, huurkoop, shortlease, operational lease of financial lease. Als je bij voorkeur direct eigenaar van het voertuig wilt worden, dan kun je kiezen voor financial lease. Bij financial lease dient het voertuig, net als bij een hypotheek, als onderpand. Je bent dan zelf meteen economisch eigenaar van het voertuig. Vanwege het onderpand is het zogenaamde juridisch eigendom in handen van de leasemaatschappij totdat, na afloop van het leasecontract, alle kosten zijn voldaan. 

De voordelen van financial lease

Financial Lease kent vele voordelen voor ondernemers. Zo wordt het aanschaffen van een auto met behulp van Financial Lease door de fiscus gezien als een investering in de onderneming. Hierdoor profiteer je direct van allerlei fiscale voordelen zoals afschrijving, investeringsaftrek en btw-teruggaaf. 

Omdat je bij financial lease direct economisch eigenaar van het voertuig wordt, heb je meer vrijheid met betrekking tot het gebruik en onderhoud van de auto. Ook ben je, in tegenstelling tot operational en private lease, niet gebonden aan een maximaal aantal kilometers dat je per jaar mag rijden. 

Benieuwd of financial lease daadwerkelijk een goede oplossing is voor jouw situatie? Of wil je weten wat de maandkosten zijn bij financial lease? Neem dan contact met ons op voor een duidelijke en vrijblijvende offerte.