Alles over spraakbediening in de auto: wat is het en hoe werkt het?

28-04-2023 14:14
Alles over spraakbediening in de auto: wat is het en hoe werkt het?-2023-04-28 14:14:00

Spraakbediening, ook wel bekend als stembediening, maakt het mogelijk om met behulp van je stem commando's te geven en functies te bedienen in de auto.

Google Assistant en Siri zijn bekende voorbeelden van spraakbediening die we gebruiken om zoekopdrachten uit te voeren en lampen in huis aan te zetten. Maar wist je dat veel auto's ook spraakbediening hebben? In dit artikel leggen we uit wat spraakbediening is, hoe het werkt en wat je ermee kunt doen.

Wat is spraakherkenning in de auto?

Er zijn twee soorten spraakbediening in de auto. De eerste variant is een knop op het stuur met een icoon van een hoofd met geluidsgolven. Zodra je de knop indrukt, kun je een commando geven. De tweede mogelijkheid is de stemcommando, vergelijkbaar met Google Assistant. Het verschilt echter per merk auto hoe je de spraakassistent aanspreekt. Bij Mercedes dien je bijvoorbeeld "Hallo Mercedes" te zeggen en bij Skoda heet de spraakassistent Laura. Na het noemen van de activatiezin, kun je het commando uitspreken.

Gebruik van spraakbediening in de auto

Met spraakbediening in de auto kun je veel functies van het infotainmentsysteem bedienen, zoals de telefoon, navigatie en muziek. Sommige auto's hebben zelfs geavanceerde functies zoals zelfstandig inparkeren of de klimaatregeling bedienen. Dit hangt af van het merk, model en bouwjaar van de auto.

Ontdek auto's met spraakbediening

Als je op zoek bent naar een auto met spraakbediening, is het belangrijk om de optielijst te controleren. Ook kun je het stuurwiel op de foto's bekijken om te zien of er een spraakbedieningsknop aanwezig is. Als je twijfelt, neem dan gerust contact op met een van onze verkoopmedewerkers.

Meer informatie over spraakbediening

Heb je nog vragen over spraakbediening in de auto? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 0529 740 040 en buiten openingstijden tot 21:00 uur op 06 86860040. Je kunt ons ook een appje sturen.