Winterbanden

Winterbanden kopen

Je hebt verschillende autobanden op de markt. Zomerbanden, winterbanden en vierseizoenenbanden (all-season). Ben je op zoek naar passende winterbanden voor je auto? JARO Automotive uit Nieuwleusen heeft diverse sets winterbanden op voorraad. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om de winterbanden (met velgen) naar uw wens te bestellen. Hierin werken wij samen met onze banden en velgspecialist.

Vanaf wanneer winterbanden

Het weer wordt steeds onvoorspelbaar en het winterweer kan sterk wisselen. Vaak krijgen wij de vraag vanaf wanneer je om kunt schakelen naar winterbanden. Het is eigenlijk gemakkelijk te onthouden: wanneer het kouder wordt dan 7 graden dan wordt het tijd om de winterbanden op te zoeken.

Waarom winterbanden?

Met winterbanden heb je meer grip op de weg. Dit is niet alleen veiliger voor jezelf, je passagiers, en je medeweggebruikers. Bij lagere temperaturen heb je beter grip. Dit komt door de speciale samenstelling van het rubber. Het rubber blijft ook bij lagere temperaturen zacht, dit in tegenstelling tot de zomerbanden waarbij het rubber stroef en stug wordt. Het rubber wordt dan bij dalende temperaturen steeds harder.

De voordelen van winterbanden op een rij

  • Geschikt voor alle weeromstandigheden bij temperaturen onder de 7 graden celcius
  • Kortere remweg bij temperaturen onder de 7 graden celcius
  • Betere wegligging
  • Meer grip op de weg
  • Zomerbanden slijten niet in de periode dat je de winterbanden gebruikt
  • In wintersportgebieden heb je niet direct de sneeuwkettingen nodig
  • In omringende landen, zoals Duitsland en Luxemburg, zijn winterbanden verplicht in de winter. Zonder winterbanden loop je daar de kans op een boete.

Alleen winterbanden of een complete set met velg

Het is mogelijk om alleen winterbanden te kopen. Ieder seizoen moeten dan de winterbanden van de velg gehaald worden en gewisseld worden met de zomerbanden. Dit kost tijd en geld. Het is wellicht verstandiger om de winterbanden op een aparte set velgen te monteren. Dit kunnen op standaard stalen velgen zijn, maar dit breekt wel echt af aan de uitstraling van uw auto.

Daarnaast moet bij het wisselen van de banden ook telkens de wielen uitgebalanceerd worden. Het veelvuldig wisselen van banden kan ook de (lichtmetalen) velgen beschadigen.

 

Hoe lang gaan winterbanden mee?

De levensduur van winterbanden is eigenlijk lastig te voorspellen. De ene zegt zes jaar en de ANWB raadt aan om na uiterlijk 10 jaar de banden te vervangen. Daarnaast hangt het natuurlijk ook af van de manier hoe er met de banden en in welke weersomstandigheden met de auto gereden wordt.

Vind de beste winterbanden voor uw voertuig bij JARO Automotive

Als je op zoek bent naar veilige en betrouwbare winterbanden voor uw voertuig, dan ben je bij JARO Automotive aan het juiste adres. Ons assortiment bestaat uit hoogwaardige winterbanden van bekende merken, die je optimale grip en stabiliteit bieden op gladde en besneeuwde wegen.

Onze deskundige medewerkers staan altijd voor je klaar om je te adviseren over de beste winterbanden voor uw specifieke voertuig en rijstijl. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via het telefoonnummer op onze website of via het contactformulier, zodat wij je verder kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Wij garanderen je een snelle en vakkundige service, zodat je veilig en comfortabel de weg op kunt deze winter.